Ja, Adrian runt 6 månader var lite svår att tillfredställa emellanåt och hade en smula oro i kroppen.. Han kanske behöver mer mat?

Jo, såklart, vi börjar med mat. Inte mjölk förstås men annat.

Jag menar (och tillåter mig vara ironisk) – det ÄR ju faktiskt så, det vet ju alla – att det etablerade sanningen hos oss är att mjölken hos människan – till skillnad från alla andra däggdjur – blir verkningslös efter exakt 6 månader. Då MÅSTE barnen äta välling eller ersättning – för det gör väl alla däggdjur?

Hallå – Vi måste inse where we going with this!

Very bad.

Det är sånt fusk och busk med alla dessa bvc-råd idag att jag snart skiter fullständigt i att ha någon kontakt med dem överhuvudtaget. JA – ilska – UUUT ur mig!!

Jag tror att jag kan säga utan att överdriva det minsta, att när jag ifrågasätter minsta lilla på bvc med det enkla – är du helt säker på det och hur vet du det?

Kan du personligen stå till svars för det du menar? Dina råd?

Jag vill väl vara säker på att det är rätt? eller åtminstone inte fel?

Men jag har verkligen inte fått något bra svar på det!! Jag har sällan fått något bra svar – jag får bara plåster på såren. Sår som de skapar med sina råd.

Nu ber jag om ursäkt om följande trampar eventuella personer som jobbar inom vården på tårna men jag måste få yttra mina känslor och åsikter på min egen sida och jag vet mycket väl att det finns en annan ljusare sida av vården också men nu är detta med mitt fokus och det vill jag anta att ni läsare tänker på..

It´s so not personal.

Detta är människor som helt utan egen insikt lutar sig tillbaka och läser innantill på de råd de är tillåtna att ge ut. Och detta ska påstås vila på forskning men då ska jag berätta en sak – det saknas så mycket forskning att ni inte skulle tro era öron om det uppdagades. Det saknas forskning på rätt saker, på problemen, men det är enkel matematik – vem ska betala för forskning som inte leder till någon utdelning? Just därför är majoriteten av forskningen sponsrad av läkemedelsföretag, barnmatsproducenter and here we go.. do the math!

De flesta småbarnsföräldrar kan nog räkna ut själva att företaget som tillverkar miniderm faktiskt har en enorm vinstmarginal för de har sålt in sig så att det går att skriva ut på recept för att det används i så sjuka mängder i så många hushåll.

SÅ vanligt är det. Skyll på vad du vill, men att barn har brist på miniderm är rent bull. De borde inte behöva läkemedelsbaserad kräm för att få huden att hålla ihop.

Och på tal om dagligt användande -Det är märkligt att vi i största allmänhet idag använder alvedon som om de vore lika ofarligt som ett sockerpiller… (om DET nu är ofarligt) 😉 ush. Sluta med det, det är som att jaga bort brandbilen från branden. Notera att brandbilen är febern.

Well – åter till maten.

Jag får väl påpeka att han heller inte får någon typ av välling, gröt eller ja – något köpt.. utan mat, lite avocado, lite frukt, lite lite av varje.. lite kött lite grönt.. Lite hirs, lite bovete, lite havre.

Det rullar på – han äter med god aptit. Det mesta vi ger honom 🙂

SKÖNT – det kan omöjligt vara något fel.

Men hmm – magen börjar liksom stanna upp mer och mer..

mer och mer och mer..

Och den där huden – fortfarande inte bra! Åhhh..

Sömnen börjar likna något hackigt, ledset och ryckigt men vadå – i varenda barnbok så har barn alltid någon utvecklingsperiod att skylla på så jaja – det är väl så det är. Barn är förstoppade, barn har prickar, barn sover dåligt.

Hallå IGEN! Fattar ni hur dagens barn mår idag? Skit också – det är snart ute med oss. Hur skulle en småbarnsförälder klara sig utan bulkmedel, kortison och 5 min metoden? Och alvedon såklart. Tänk.

Så..

I mitten på hösten är vi vid liv – lite trötta – lite oroliga – lite stressade – ständigt sökande. Sökande efter triggern till problemet – är det något mer han inte mår bra av? Jo det måste det vara för han är inte som Ella och han är så gnällig emellanåt.

Vad är det som gör att magen inte vill fungerar brukligt? VAAD?

Okej vi kryper till korset – vi går till bvc.

Vad hände då..

Jopps.

Doktorn säger att det är normalt. Det kvittar vad jag säger – allt är normalt. Jag frågar tusen saker om tusen scenarier – inget svar. Det är normalt allting.

Okej vi får göra ett igE test.

IgG skulle väl vara det mest lämpliga för honom eftersom det andra lär visa noll. Jag orkar inte gå in på de olika beteckningarna utan är du fundersam så googla.

Men se – inte gör de igG test heller. Det som skulle hjälpa oss mest – det är uteslutet.

Dumma snälla gamla envisa norska gubbe!

Testen visade inget. Så.. fri att äta allt?

Javisst hörru.

Det provade vi, vi provade fisk och ägg under kommande vecka.. och alltså – ärligt talat. Hade den där gubben varit i närheten hade jag kastat något på honom. Hur kan man utsätta ett litet barn för detta med så lättvindiga råd. Som att det kvittar.

Men han skrek i vår famn två långa kvällar och sen var det inget mer av dessa två varor. Ägg och fisk. Och jag var illa tvungen att ta till kortisonkrämen för att få bort alla otäcka eksem som blossade upp. Han grät.. vi grät.

Tiden tickade på med återkommande hudbesvär, varierande temperament och dålig sömn om än varierande. Allt inom en hanterbar gräns och helt okej jämfört med andra – då var det normalt.

Men det kändes inte normalt, och om ni inte redan insett detta, så har jag svårt att ge upp.. så är det.

Jag ringde min naturläkare och sa – Nu hjälper du oss – jag blir galen. Det är något som är fel!!

(Notera – i Sverige är alternativvård förbjudet – landstinget eller vad det är har patent på att behandla barn under 8 år (Japp – pengar och politik). Det enda landet som har det så här.)

Och han hjälpte oss och jag tänker inte berätta hur såhär fritt utan jag kan bara säga att äntligen hände det något. Det var så otroligt skönt att få se att han visst kunde må lite bättre! 🙂 Första steget i rätt riktning tog vi i november 2011.

Och här början resan. Resan som innebar en enorm research och fördjupning i kroppens kemi och uppbyggnad. Det komplexa immunförsvaret och problematiken kring dagens kosthållning och vad det gör med oss. Autoimmuna sjukdomar och tungmetallers inverkan på kroppen och så vidare.. alltså.

Helt ärligt så har jag vigt mitt liv åt detta sista halvåret och troligen varit rätt så disträ och självupptagen.

Månaden är december och vi är för tillfället relativt nöjda med situationen och undrar var vi ska härnäst.

En dag när allt inte var så bra längre bestämde jag mig – vi måste hitta en näringsterapeut som kan hjälpa oss med tarmläkning.

Notera här att alla typer av allergier, acne, eksem, bla bla bla (hur mycket vanliga saker som helst)… bottnar i en tarm utan tarmludd. Icke nedbruten mat läcker rakt ut i blodet och orsakar lite varierande reaktioner. Autoimmuna. Din tarm är skrot. Den är trött och trasig. Candida has entered the building. Lite vaccin på det och cocktailen är starkare än du tror.

Jag ringde MÅNGA innan jag hittade den rätta 🙂

Hon har varit fenomenal. Hon manade oss att göra en hårmineralanalys. Jag läste lite om det och vi bestämde att alla fyra gör det. Det är inte farligt liksom..

Och det kan ha varit bland det bästa vi gjort – det menar jag. Jag kan omöjligt förklara hur och varför här men det berättar jag gärna privat.

Jag ångrar till och med att jag var tveksam från början för vi hade aldrig varit där vi är idag om vi inte gjort denna underbara analys. Den bar med sig en hård sanning för oss alla men också en möjlighet att få ordning på det. Ett facit! Tack!

Dock inte gratis. Mycket jobb, mycket pengar och lagom tålamod. Men sånt ger oftast utdelning, inte sant? 🙂

I Mars 2012 åker vi till Norge.

Vi träffar en erfaren klassisk homeopat i hopp om mer hjälp. Här är mannen som hjälpt barn med lika problem i 35 år med resultat som Sverige aldrig frambringat, åtminstone inte inom vanlig sjukvård. Han är totalt beroende av sina resultat annars skulle hans verksamhet inte existera. Till skillnad från doktorn på vårdcentralen som inte har någon resultatplikt, tänk på det.

Det mötet var outstanding. Värt varenda mil, varenda krona och varenda besvär.

Det var två lättade föräldrar som for hem från Norge med hopp i hjärtat.

Han har varit till stor hjälp och vi har regelbunden kontakt.

Detta är en extrem sammanfattning av våran vår.

Våran vår som susat förbi i en jobbigt uppgiven hastighet.

Men vilka resultat. Du kanske har tänkt genom texten ovan att de där är normalt, alla har olika personligheter. En del är gnälligare än andra och en del kräver väldigt mycket mer. Och de kanske de gör. Det kanske är sanningen i dagens svenska samhälle.

Men vad gäller vår son så är vi nog två om att gilla hans nyfunna personlighet. För han har genomgått en extrem personlighetsförändring. Numera sitter vi fyra lugna individer vid matbordet och har det gott 🙂

Inget jagande och matande, bara en lugn och glad Adrian som kan sitta stilla långa härliga stunder. Utan oro. Och äta. Äta tills magen står rätt ut.

Det har hänt så mycket positivt med honom och vi njuter av varenda dag!

Det är perfekt att ha det såhär.

Vi har sån jäkla TUR!!