Det här är min systerson Martin. Här är han nog 2 år lite drygt. Lite smutsig och lurig. Söt va?

Idag är han 8 år.

Jag får lite blandade känslor när jag ser det här kortet och det är för att jag vet att Martin lider av alla de möjliga allergier man kan göra utan att överdriva det minsta, och han har utvecklat ganska allvarlig autism, samt hyperaktivitet och ADHD. Med mera.

Martin pratar inte.

Martin använder blöja.

Martin skiljer sig från andra barn på ett sätt som ingen kan förstå genom en bild även om bilder säger mer än tusen ord.

Enligt min mening och enligt min systers långa resa vill jag påstå att hon hade haft det så mycket bättre i ett annat land där man vet bättre än att söndermedicinera dessa barn och kanske från allra första början föreslagit att utesluta de älskade och hatade födoämnena mjölk och gluten som alla barn med dessa problem mår så dåligt av!

Martin har sondmatats med välling bestående på mjölk, socker och vete(gluten) och varit så vedevärdigt dålig i magen och kräkts värre än ett spädbarn, allt han inte tålde.

Martin blev bara värre. När han inte ännu gick vid en ringa ålder på drygt 3 år föreslogs en utredning. En långdragen idiotiskt utredning med mer lidanden än nytta. Allt ur en ekonomisk synvinkel.

Ja, det är my version. En kort. More to come.

Är autism en mental sjukdom som är konstant och inget att göra något åt?

Eller är det en matsmältningssjukdom i kombination med för höga halter av tungmetaller och en förrädisk otur?

Det undrar jag det.